Интернет-магазин «Bookovka» +380980543003;+38(044)333-6783;+38(099)109-3003;+38(073)053-3003 [email protected]
Киев ул.Тампере, 5

10 найкращих книг з дитячої психології та виховання

Дата: 04 сентября 2018

Разделы: ТОП найкращих

10 найкращих книг з дитячої психології та виховання.



Прийшов вересень, а це означає, що всі перевернули календар... І настали ті дні, які ми звикли кликати часом. Ось першокласники, всі такі ошатні, тупцюють біля батьків, ще не розуміючи, що ж їх чекає за дверима цієї величезної будівлі. А там далі гучні старшокласники захоплюють площі та скверики, і діляться враженнями від літніх канікул. Міста поступово повертаються у звичний ритм, адже діти – це квіти життя! І кожен батько повинен розуміти, як важливо за ними правильно доглядати! Сьогодні ми представляємо вашій увазі добірку найкращих книг з дитячої психології та виховання.


1.Михайло  Лабковський «Хочу і буду. Прийняти себе, полюбити життя та стати щасливим»

Відкриває наш топ книга Михайла Лабковського «Хочу і буду. Прийняти себе, полюбити життя та стати щасливим». Автор вважає, що абсолютно кожен має право бути щасливим! І за допомогою цієї книги, він допомагає розібратися в собі, знайти головні причини, з яких ми стали тим, ким є, з усією купою наших проблем. У книзі, написаній одним із найкращих психологів Росії, ви знайдете ситуації із власного дитинства, характерні для нашого менталітету. Дізнаєтеся про каверзу психології поведінки, розберетеся, звідки з'являється наша агресія і невпевненість у собі. І найголовніше, автор розповість, як подолати все це, і почати жити, дихаючи на повні груди!


2. Людмила Петрановська «Таємна опора. Прихильність у житті дитини»

Друга книга вчить дорослих, як стати справжньою опорою для своєї дитини. Останнім часом відносини між батьками і дітьми все більше вивчаються психологами з різних ракурсів. Книжка Л . Петрановській «Таємна опора. Прихильність у житті дитини» дає можливість налагодити стосунки з вашою дитиною на початковому етапі процесу виховання. Або переглянути щось у стосунках із уже дорослими дітьми. Відповість на багато питань, що хвилюють усіх батьків. Наприклад, чи варто давати підліткам бажану волю? Крок за кроком, поступово, ви збудуєте ідеальну модель відносин з дітьми, яка підходить саме вашій родині.


3. Памела Друкерман «Французькі діти не плюються їжею. Секрети виховання з Парижа»

Третя книга топа – це просто мастхев для сучасних батьків і не лише. «Французькі діти не плюються їжею. Секрети виховання з Парижа» , яку написала Памела Друкерман , стане цікавою для всіх. Автор наочно демонструє, як стати батьками, які живуть і надалі своїм звичним життям. Для французів, походи до ресторану з дітьми без істерик та на добраніч, коли не потрібно заколисувати немовлят – це не мрія, а реальність! І ви також зможете цього навчитися. Варто лише прочитати цю книгу. І вам відкриються усі секрети французького виховання. Буде цікаво та приємно, адже книга написана дуже легко та з гумором!



4.Місару Ібука «Після трьох уже пізно»

Ну а далі все цікавіше та цікавіше! Четверта книга топа - "Після трьох вже пізно", автор Мисар Ібука . Центральна ідея книги зрозуміла вже із назви. Ні, це зовсім не означає, що дітей, яким виповнилося три роки, вже пізно виховувати. Автор розповідає, як впливає довкілля на малюків, і як важливо батькам вчасно запровадити новий досвід для дитини. Тому що в ранньому віці діти легко освоюють, ніби граючи. І навіть те, що дорослим дається насилу. Книга допоможе розкрити та розпізнати всі таланти вашої дитини, та допоможе вибрати правильний шлях розвитку вашого чада.


5.Адель Фабер «Як говорити, щоб діти слухали і як слухати, щоб діти говорили»

П'ята книга – «Як говорити, щоб діти слухали, і як слухати, щоб діти говорили», автора Адель Фабер . Усі ми стикалися із проблемою нерозуміння, так званому «конфлікті поколінь». Коли здавалося, що ми говоримо з батьками різними мовами. Тепер ситуація дзеркальна – те саме відчувають і наші діти. Адель Фабер допомагає вирішити цей конфлікт. Вона вчить правильно розмовляти з дітьми, допомагає «достукатися» до вашого сина чи доньки. Щоб вони могли вільно розповісти вам про будь-яку свою проблему, без страху, що їх засудять чи не зрозуміють. І вислухати з розумінням усе, що говоритимете ви.
Бонусом – жодної нудної теорії. Ви й не помітите, як прочитаєте цю книгу.


6.Керол Дуек «Гнучка свідомість. Новий погляд на психологію розвитку дорослих та дітей»

Шоста книга – «Гнучка свідомість. Новий погляд на психологію розвитку дорослих та дітей» . У Керола Дуека пішло цілих 20 років досліджень, щоб відкрити нову революційну концепцію. Вона говорить про те, що інтелект і талант абсолютно не гарантують успіху, і не ведуть до нього само собою. І часом навіть можуть перешкодити! У сучасному світі не варто сприймати талант як щось уроджене та незмінне. Важливо розуміти, що старанне навчання та жага до нових знань – ось ключ до успіху. А талант тут відіграє лише роль відправної точки. Книга корисна всім, хто хоче розвиватися і саме вдосконалюватися.


7. Юлія Гіппенрейтер «Найважливіша книга для батьків»

Виявляється, у світі існує «Найважливіша книга для батьків».   І вона сьома у нашому топі. Її автор - Ю. Б. Гіппенрейтер , розглядає типові для нашої культури, норми виховання, і розповідає чому вони більше не працюють. Дає покрокову інструкцію, як налагодити стосунки з дітьми, які перебувають у процесі дорослішання та становлення – «важкими підлітками». І допомагає розібратися у нагальних питаннях виховання, навчиться спілкуватися з дітьми по-іншому.


8. Юлія  Гіппенрейтер «Спілкуватися з дитиною. Як?

Більш детально питання побудови правильного спілкування у восьмій книзі нашого топа від попереднього автора Ю.Б.Гіппенрейтер . «Спілкуватися з дитиною. Як? - відповість на найважливіші питання, які завжди цікавлять батьків. Звідки беруться «важкі» діти? Чому в, здавалося б, благополучних сім'ях, виростають закомплексовані та невпевнені у собі підлітки? Відповідь проста і криється в особливостях відносин у сім'ї, які з якихось причин склалися неправильно. Прочитавши книгу, ви зрозумієте, як цього уникнути, і як виправити те, що вже можливо, відбулося у вашій родині.


9.Людмила Петрановська «Якщо з дитиною важко»

Передостання книга нашого топа буде дуже корисною для батьків, які мають дітей з особливостями поведінки. У книзі «Якщо з дитиною важко» Л. Петрановська дає практичні поради, як гідно вийти із конфліктних ситуацій. Що робити, якщо раптом дитина стає некерованою. Як зберегти терпіння, яке вже межі. Ця книга допоможе вам стати гідним батьком і зберегти в сім'ї світ.


10.Березня та Вільям Сірс «Ваше маля від народження до двох років»

Завершує наш топ книга від Марти та Вільяма Сірс - батьків вісім прекрасних діток. «Ваше маля від народження до двох років» - це керівництво для батьків, які не знають, що робити. Так, коли ви стаєте батьком розуміння, не приходить саме. Це довгий шлях спроб і помилок. У світі все рухається з нереальним темпом, і коли ви тільки починаєте виховувати дитину, це варто враховувати в першу чергу. Книга доступно і зрозуміло відповідає на всі питання молодих панікуючих матусь та пап. Як годувати? Коли купати? Які колиски співати, та багато іншого. Як би там не було, а тих, хто виростив вісьмох дітей, можна дійсно вважати професіоналами в цій галузі.

 

Scroll
 (044) 333-6783   (099) 109-3003    (098) 054-3003    (073) 053-3003 Онлайн чат Telegram Написати на пошту